Benefiet: dertigduizend euro tegen Huntington

08-02-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Het benefietconcert voor het Campagneteam Huntington op 15 december in de Grote Kerk heeft dertigduizend euro opgeleverd. Dit maakte Frans van Krugten, voorzitter van Jazzpodium Waterweg vandaag bekend. Het campagneteam zet zich in om de middelen bij elkaar te brengen om het onderzoek te financieren dat een werkend medicijn tegen de ziekte van Huntington vindt.

Jazzpodium Waterweg was een van de organiserende partijen achter het concert. Andere waren de Rijnmondband, dat een deel van het concert verzorgde, en de Samenwerkende Serviceclubs in Schiedam. Dat hun inzet hard nodig is blijkt uit de beperkte levensverwachting na het constateren van de ziekte en het feit dat drie van de vier onderzoekslijnen in Nederland zijn stopgezet.

Een van de draagsters van het gen dat de ziekte veroorzaakt is de Schiedamse Marije Scholl-Gelderblom. Zij nam het initiatief voor de actie: eerst collecteerde zij huis-aan-huis - met tweeduizend euro aan opbrengst - en vervolgens maakte zij anderen enthousiast om zich in te zetten.

Op de benefietavond zelf telde een voorzichtige telling al op tot 25.000 euro. Daarna kwam nog geld binnen, zodat nu dertigduizend euro als eindtotaal kan worden gemeld.Gerelateerd