Benefiet levert fors bedrag op voor HoPE4Kate

12-12-2018 Gezond Redactie

Foto: De Kleine Ambassade (fb)


SCHIEDAM - Een flinke opbrengst restte gisteravond na de Dineren & Debatteren van De Kleine Ambassade in het Stedelijk Museum Schiedam.

Volgens de organisatoren was het 'een hartverwarmende avond', waarop velen die de afgelopen weken fanatiek actie hebben gevoerd om geld op te halen voor de stichting HoPE4Kate, hun opbrengst kwamen brengen. Samen hebben deze 'actievoerders' en donateurs een bedrag van € 11.208,80 bij elkaar gekregen.

Met het benefiet wilde De Kleine Ambassade aandacht vragen voor de rechten van het kind, in het bijzonder voor het recht op bescherming van kinderen met een beperking. De avond begon met het Kinderrechtenfeest op het plein voor het museum, waar iedereen – mét of zonder kaartje – welkom was om de bekendmaking van de opbrengst van alle acties en donaties en het eindbedrag bij te wonen. Onder de bijna zestig actievoerders waren scholen, bedrijven maar ook gewoon Schiedammers met originele acties. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan HoPE4Kate en dient om een aangepaste bus aan te schaffen voor Kate, een vijfjarig meisje dat vanwege een aangeboren hersenafwijking meervoudig beperkt is.  

Een optreden van rolstoeldanspaar Alex Glijn en Jacqueline Glijn – van Ouwerkerk opende daarna Dineren & Debatteren. De gasten werden door het danspaar naar binnen geleid, om aan te schuiven aan een viergangendiner met een ‘suikerzoet’ thema. Tussen de gangen door gingen gasten - van gemengde snit - met elkaar in gesprek over verschillende stellingen, alle betrekking hebbend op het realiseren van een inclusieve samenleving. Dit onder leiding van kinderen en jongeren, die ook zorgden voor de bediening van het eten.

De resultaten van de gesprekken worden meegenomen in de ontwikkeling van een lespakket dat De Kleine Ambassade gaat ontwikkelen over het recht op extra bescherming voor kinderen met een beperking. Gerelateerd