Bewoners Driemaasstede komende week opnieuw getest

23-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Bewoners van Driemaasstede worden komende week opnieuw allemaal getest op Corona. Momenteel zijn 55 van de 165 bewoners van het verpleeghuis besmet.

Het huis van Argos Zorggroep aan de Voorberghlaan in Woudhoek is sinds het aantal besmettingen afgelopen week is toegenomen, begonnen met het testen van alle bewoners en medewerkers. Bij de laatste testronde bleek het aantal infecties hard opgelopen. “Waaronder ook mensen zonder klachten”, aldus een woordvoerster.

Positief geteste bewoners zijn allemaal overgebracht naar het complex Marnix in Vlaardingen. “Het welzijn van onze bewoners staat voorop, dus we scheiden besmette en niet-besmette mensen strikt.” De opvang in de Marnix is tijdelijk. Ze gaan met een busje naar hun nieuwe onderkomen en kunnen daarbij wat persoonlijke, dierbare spullen meenemen. “Medewerkers van Argos Zorggroep begeleiden dit proces van begin tot eind en zorgen voor een warme overdracht.” In principe verblijven ze veertien dagen in Marnix. “Er zijn ook al weer bewoners teruggekeerd”, aldus de woordvoerster.

Behalve bewoners zijn ook medewerkers besmet. Dat zijn er momenteel 27. “Zij zitten in thuisquarantaine.” Vooralsnog lukt het Argos om de roosters bezet te houden, ook door het herverdelen van de capaciteit aan medewerkers van de andere verpleeghuizen van de groep.

Naar de oorzaak van de uitbraak wordt nog gezocht.

Komende donderdag begint Argos met het vaccineren van de bewoners in al zijn huizen. Dat geldt alleen voor bewoners die niet besmet zijn. Eerder deze week werd woensdag als startdag aangegeven.Gerelateerd