Bijna vierduizend euro bij elkaar gedanst voor ziekenhuis

03-12-2019 Gezond Redactie

Dames van vriendenstichting en dansschool voor de overhandiging van het opgehaalde bedrag; foto: Franciscus Gasthuis & Vlietland


SCHIEDAM - De dansvoorstelling van afgelopen zaterdag bij Ballet- en Dansstudio Schiedam en Vlaardingen leverde € 3.952,51 op voor de Vrienden Vlietland Ziekenhuis.

Om de voorstelling en de kijklessen van de speciale voorstelling te mogen zien, hadden de ouders, vrienden en familie van de dansers kaarten nodig. Dat leverde dus een kleine viierduizend euro op.

De vriendenstichting is blij met het bedrag. Als iemand die lijdt aan kanker haar of zijn behandeling van de ziekte in het Franciscus Vlietland begint, krijgt deze patiënt een zogenaamd beweegtasje. Daarin een oefenprogramma, een stressbal en een elastische band (dynaband) om thuis oefeningen mee te doen en in beweging te blijven. Het geld van de dansers wordt gestoken in aanschaf van achthonderd van deze beweegtasjes. Wat als je ziek bent van kanker is het ook heel belangrijk om te bewegen, zo weten inmiddels ook de kinderen van de dansschool.


Gerelateerd