BTV demonstreert tegen uitbreiding vliegveld

02-05-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - De Bewoners tegen Vliegtuigoverlast Rotterdam Airport (BTV) demonstreren op 17 mei in Rotterdam tegen de uitbreidingsplannen van het vliegveld.

Op die avond zal in het stadhuis aan de Coolsingel een (openbare) vergadering plaatsvinden van de gemeenteraadscommissie Economie, Haven, Mobiliteit en Duurzaamheid (EHMD), over de plannen van het vliegveld. De (BTV) zal op die avond een van de insprekers zijn.

"Voorafgaande aan die vergadering roepen we onze leden op om in grote getale aanwezig te zijn bij de demonstratie", zegt BTV-voorzitter Hubert van Breemen. "Met posters van de BTV ('Nee tegen uitbreiding van RTHA') in de aanslag.

Om zeven uur 's avonds verzamelen de demonstranten zich in de hal van het stadhuis. "Te betreden via de achterkant/tuinzijde van het stadhuis", want de voorkant is afgesloten.  Om kwart over zeven zullen de demonstranten, 'hopelijk in aanwezigheid van de media', aan de voorzitter van raadscommissie de reactie van de BTV aanbieden op het (rond 10 mei te verschijnen) conceptadvies van de zogenaamde Bestuurlijke Regiegroep RTHA over het vliegveld. Gerelateerd