BYD schakelt over op productie mondkapjes

25-03-2020 Gezond Redactie

Foto: BYD


SCHIEDAM - Het Chinese bedrijf BYD heeft een Europees hoofdkantoor in Schiedam. Het bedrijf staat te boek als maker van elektrische voertuigen. Maar de onderneming heeft  sinds kort een andere product in zijn portfolio waar dezer dagen veel vraag naar is: mondkapjes.
 
BYD maakt sinds kort dagelijks vijf miljoen kapjes en daarbij ook driehonderdduizend flessen desinfecteermiddel. Dat gebeurt in de fabriek van het concern in Shenzhen, China. 

In een verklaring stelde het bedrijf dat met deze productie 'de ernstige tekorten die gevoeld werden in ziekenhuizen en elders in China' worden verlicht.

De productie van deze producten begon naar verluidt al op 8 februari, in een vorm van vol-continu. Om daartoe te komen werd er een werkgroep opgericht met vertegenwoordigers van de verschillende bedrijfsonderdelen die een rol konden spelen in het opstarten van de productie van mondmaskers en desinfecteermiddel.

"Een productielijn voor maskers van hoge kwaliteit vergt ongeveer dertienhonderd onderdelen voor een lopende band", zo stelde het bedrijf in een verklaring. BYD maakt zelf zo'n negentig procent van deze onderdelen. Het onderzoek naar en de ontwikkeling van een productieband voor deze producten vergde naar verluidt zeven dagen. Een dag later konden de eerste flessen ontsmetters al worden afgeleverd bij ontvangers. Honderden werknemers waren in het hele proces betrokken.Gerelateerd