Cohortafdeling voor Coronapatiënten in Franciscus Vlietland

06-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland nam vandaag in Schiedam een speciale afdeling voor Coronapatiënten in gebruik.

Op deze zogenaamde cohortafdeling worden slechts mensen besmet met Corona opgenomen. Het bundelen van deze patiënten is belangrijk voor de verpleegkundige en geneeskundige zorg: personeel van het ziekenhuis blijft op deze afdeling voortdurend gekleed in beschermende kleding. Op een afdeling was mensen met een Corona-infectie samen liggen met andere patiënten is het een voortdurend aan en uitkleden voor dokters en verpleegkundigen. In Rotterdam was er al een cohortafdeling.

In de twee ziekenhuizen van Franciscus liggen momenteel 41 mensen waarvan besmetting met Corona vaststaat. Twee van hen liggen op de Intensive Cares. Verder zijn er nog de nodige mensen die mogelijk Covid-19 hebben opgelopen en waarvan het wachten is op de uitslag van een test.

Het ziekenhuis treft voorbereidingen voor een nieuwe cohortafdelng mocht de toeloop van patiënten de komende dagen nog groter worden.

Het personeel voor de cohorlafdeling is volgens Franciscus Gasthuis & Vlietland de afgelopen tijd in een opleidingsprogramma opgeleid. Zowel op de cohort als de IC's gaat er gewerkt worden met een systeem van vaste medewerkers en 'reservisten' of buddy's die aan de hand van zo'n ervaren verpleegkundige meewerken.Gerelateerd