Constant niveau in Coronabesmettingen

01-09-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal nieuwe besmettingen met het Coronavirus blijft in Schiedam op een betrekkelijk constant niveau. Vandaag meldt het RIVM drie nieuwe besmettingen, gisteren waren dat er vijf.

In de afgelopen zeven dagen zijn er nu dertig positief geteste Schiedammers bijgekomen. In de zeven dagen hiervoor waren er 26 nieuwe besmettingen in de stad, in de zeven dagen daarvoor 48.

De RIVM houdt de relatieve toename in de afgelopen zeven dagen in Schiedam op 35 per honderdduizend inwoners. Op 11 augustus was dit cijfer nog 81 (per honderdduizend), op 16 augustus 84, maar op 27 en 28 augustus 27. Uiteraard geldt hier: hoe lager het getal, hoe beter.

Relatief de meeste besmettingen vonden afgelopen week plaats in Montfoort, waar 93 mensen gerekend over honderdduizend inwoners besmet raakten. In Baarle-Nassau
werd 87 op 100.000 keer positief getest, in Amsterdam 66/100.000 keer. In Rotterdam lag dat weekgetal op 53/100.000. Voor heel Nederland noemt het RIVM een aantal van 3597 wekelijkse nieuwe besmettingen, praktisch evenveel als vorige week werd gemeld.

Op maandagmiddag lagen er 126 Coronapatiënten in het ziekenhuis, aldus het RIVM. 33 Hiervan lagen op de intensive care.

De GGD Rotterdam-Rijnmond treft ondertussen de voorbereidingen om 'verder op te schalen' met de testcapaciteit. Vooralsnog blijft die in de Schiedamse teststraat op ruim vierhonderd dagelijkse onderzoeken.."We staan klaar om verder op te schalen in de regio, maar wachten de landelijke ontwikkelingen af", aldus een woordvoerster, die daarbij beaamt dat 'de labcapaciteit ook effect op ons heeft'. Maar: "Momenteel zijn we nog heel goed in staat om aan de huidige vraag in deze regio te voldoen."

Stadsdichter Yvette Neuschwanger complimenteerde zondag de GGD voor de geleverde inspanningen. Iemand uit haar gezin had een Coronatest uit laten voeren en Neuschwanger was aangenaam getroffen door de snelle respons. "Nu was ik al behoorlijk onder de indruk van de strakke organisatie van de teststraat in Schiedam vanochtend. Het feit dat zojuist de uitslag ook al binnenkwam maakt mijn bewondering voor de harde werkers van de GGD nog groter." De uitslag van de test was geruststellend.
 
Over een klein uur praten premier Mark Rutte en gezondheidsminister Hugo de Jonge via de tv Nederland bij over de stand van zaken in de Coronabesmettingbestrijding.

 
 
 
 
 
 
 
 
 Gerelateerd