Consternatie voor de kookploeg - maar het eten kwam er toch

24-04-2021 Gezond Redactie

Foto's: De Schranserij


SCHIEDAM - De kookbrigade die in de Pionier in de Gorzen een keer per week voor zo'n veertig mensen kookt, krijgt nog knikkende knieën als ze terugdenkt aan afgelopen donderdag. De Pionier, een complex met seniorenwoningen, ligt pal tegenover de woningen in de Ridderkerkstestraat, waar afgelopen donderdag een brand woedde en omwonenden geëvacueerd moesten worden.

De kookploeg, met een naam waar je trek van krijgt - Taverne de Schranserij - vertelt zelf: "Wat een dag hebben wij meegemaakt: een verschrikkelijke brand in de straat met twee ontploffingen en wat er dan allemaal gebeurt. Politie brandweer ziekenaut's, crisisteam en wat al niet meer. Petje af voor iedereen, zoals het dan allemaal gecoördineerd wordt. Gelukkig waren wij aan het koken en konden wij bij ons in de Pionier de bewoners opvangen voor een praatje en een bakje koffie. Heel veel sterkte alle mensen."

De consternatie stond het werk niet in de weg. "Ondanks alle ellende vandaag hebben wij toch voor iedereen een maaltijd verzorgd." Verse macaroni met komkommersalade en een flannetje als toetje. "Voor alle ongemak hebben we ook nog maar een gebakje gemaakt voor iedereen."

Zie dit artikel over de brand.