Corona-infecties stabiel in Schiedam, elders dalend

12-08-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Na de piek met Coronabesmettingen ongeveer een maand geleden, is het momenteel relatief gezien rustig op dit vlak in Schiedam.

Afgelopen week werden er door de GGD negentig besmettingen geteld in de stad. Dat was er één meer dan in de voorgaande week. Maar het is zo'n zestig procent minder dan de 231 in een week die half juli werden geregistreerd.

Het aantal afgelegde tests in de teststraten van de gezondheidsdienst en soms bij mensen thuis daalde eveneens zo'n zestig procent: van 1616 in een week een maand geleden, naar 628 stuks afgelopen week.

Dat brengt het aantal positieve tests op 14,3 procent, een aandeel dat wat hoger ligt dan in de voorgaande weken.

Opmerkelijk wel dat er buiten de GGD om, in instellingen ook nog eens 23 Schiedammers positief werden getest. Deze resultaten in instellingen als ziekenhuizen en verzorgingshuizen worden wel door de GGD bijgehouden.

Een ander opvallend punt is dat in Rotterdam het aantal besmettingen afgelopen week juist fors daalde, met zo'n dertig procent. De daling in vergelijking van de negatieve topweek half juli is in de Maasstad meer dan tachtig procent. In het hele bedieningsgebied van de GGD Rotterdam-Rijnmond, van Goeree-Overflakkee tot Krimpen aan den IJssel, werden afgelopen week 1521 besmettingen vastgesteld, tegen 2011 een week eerder.

De GGD maakt ook preciezer cijfers bekend over de vaccinatiegraad in Schiedam (zie ook dit artikel). De bovenstaande grafiek toont deze cijfers.Gerelateerd