Corona: Twee nieuwe besmettingen in Schiedam

01-05-2020 Gezond Redactie

SCHIEDAM – Vandaag heeft het RIVM nieuwe cijfers bekend gemaakt met betrekking tot het coronavirus, In Schiedam zijn er 181 mensen besmet, twee meer dan gisteren gemeld. Er liggen 41 personen in het ziekenhuis en er zijn er elf overleden.  226 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 36 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. 21 Vlaardingers zijn aan het virus overleden. 51 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 17 in het ziekenhuis. Drie inwoners van Maassluis bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 475 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 39.791. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 98, gisteren stierven er 84 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 4.893 mensen aan het coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met 85 naar 10.854.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.

PS. Dit bericht is na eerste plaatsing aangepast: niet vier, maar twee nieuwe geregistreerde besmettingen in Schiedam.Gerelateerd