Coronacijfers: niks geen ontwikkeling ten goede

15-04-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – De afgelopen dagen hadden de berichten die hintten richting een verandering ten goede de overhand, maar die indruk van een ommekeer blijkt vooralsnog voorbarig: vandaag meldt het RIVM 42 nieuwe positieve Coronatest afgelegd door Schiedammers te hebben geregistreerd. Het landelijk aantal besmettingen loopt tegen de negenduizend.

Er worden vandaag gelukkig geen ziekenhuisopnames of overlijdensgevallen vanwege Corona-infectie in Schiedam gemeld.

In Nederland zijn afgelopen 24 uur 8797 nieuwe Coronabesmettingen vastgesteld, aldus het RIVM. Dat zijn er schrikbarend veel meer dan gisteren, toen er 5503 nieuwe positieve tests werden gemeld. Niet duidelijk is vooralsnog of hier administratieve oorzaken debet aan zijn.

Het aantal opnames in ziekenhuizen kwam in het land iets hoger uit, op 232 (gisteren 228). Voor 39 patiënten was afgelopen dag behandeling op de IC nodig (gisteren 46). Er werden de afgelopen 24 uur veertien mensen geregistreerd als overleden als gevolg van Corona, de helft van het aantal van gisteren. In ons land zijn nu 16.861 mensen met Corona gestorven, aldus het RIVM.

Naschrift: Het RIVM heeft inderdaad gemeld dat er dinsdag sprake was van een technische storing. Die kan veroorzaakte hebben dat er zowel gisteren minder meldingen van positieve Coronatests zijn verwerkt, als dat er vandaag extra meldingen te verwerken waren.Gerelateerd