Coronapatiënt in Vlaardingen

11-03-2020 Gezond Redactie

Laatste nieuws: De Vlaardingse patiënt is in contact geweest met iemand in Noord-Brabant. Dit is hoogstwaarschijnlijk de bron van de besmetting.

ROTTERDAM - Schiedam is nog altijd gevrijwaard van het Coronavirus, gezien de gegevens van GGD en RIVM. Maar lang kan het niet duren, lijkt het, eer ook Schiedam het virus iemand infecteert. In Vlaardingen is een eerste patiënt met Corona getest.

Dit meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond in een update. Sinds gisteren - toen er één nieuwe besmetting werd gemeld - zijn er drie nieuwe besmettingen met het virus in de regio. Behalve in Vlaardingen zijn de nieuwe patiënten woonachtig in Barendrecht en Nissewaard.

Inmiddels zijn in het Rijnmondgebied 24 patiënten besmet met het virus. Veertien van hen wonen in Rotterdam, vier in Lansingerland, één in Albrandswaard, één in Barendrecht, één in Nissewaard, één in Ridderkerk, één in Vlaardingen en één in Westvoorne.

De nieuwe patiënten verblijven in thuisisolatie. Eén van hen is besmet geraakt in Noord-Italië, de andere twee patiënten kwamen aan het licht vanuit contactonderzoek van de GGD Rotterdam-Rijnmond. De GGD brengt wederom in kaart met wie deze patiënten contact hebben gehad (contactonderzoek). Contacten van deze patiënten zullen door de GGD benaderd worden. Mochten zij ziekteverschijnselen krijgen die passen bij het Coronavirus, dan worden zij ook in (thuis)isolatie geplaatst en getest op het virus.


Gerelateerd