Coronavirus grijpt in Frankeland om zich heen

25-01-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het Coronavirus blijft in Frankeland om zich heen grijpen.

Sinds gisteravond is afdeling 2 van het verpleeg- en verzorgingshuis in de Sint Liduinastraat gesloten voor bezoekers. Een bewoner van de afdeling is positief getest. De Warandeflat op de afdeling was nog dicht vanwege een andere positief geteste bewoner.

Zorgelijker nog is de situatie op afdeling 1, waar ondertussen zestien bewoners positief zijn getest op Covid-19. De afdeling is sinds tien dagen gesloten, nadat in eerste instantie een besmetting was geconstateerd bij een medewerker. Daarna volgden drie bewoners met Corona. Frankeland besloot daarna alle bewoners en medewerkers van deze zorgafdeling te testen, hetgeen positieve tests opleverde bij acht bewoners en drie medewerkers. Afgelopen weekend zijn daar nog eens vijf besmettingen bij bewoners bijgekomen.

Afgelopen vrijdag al werd afdeling 3 gesloten, na een positieve test van een medewerker. Daar zijn afgelopen vrijdag en zaterdag twee bewoners bijgekomen, en gisteren kwamen de resultaten door van positieve tests van twee medewerkers. Komende woensdag worden alle bewoners en medewerkers van deze afdeling getest.

De besmettingen hebben gevolgen voor het vaccineren van bewoners, dat morgen in Frankeland gaat beginnen. “De bewoners van afdeling 3 kunnen vanwege deze situatie dinsdag 26 januari niet worden gevaccineerd”, laat Frankeland weten. “Indien de testuitslagen van de bewoners negatief zijn, worden zij alsnog donderdag 28 januari aanstaande gevaccineerd.”

Ook in het Vlaardingse huis Vaartland van de groep is een medewerker positief getest, en is een afdeling gesloten.

In Schiewaegh is de negende etage opengesteld. Deze afdeling was sinds dinsdag 12 januari gesloten vanwege een positief geteste bewoner en medewerker. De achtste etage blijft afgesloten voor bezoek; dat is al sinds 8 januari het geval. Er werd toen een bewoner positief getest. Enkele dagen later bleek uit onderzoek onder de overige bewoners dat er nog eens vier mensen waren besmet.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date