Coronazelftesten nog niet te koop bij apotheken in Schiedam

31-03-2021 Gezond Redactie/Schiedammer Online

Foto: Wikimedia


SCHIEDAM - Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) kondigde vanochtend aan dat van twee merken Coronazelftests zijn toegelaten om te worden verkocht. "De eerste Coronazelftesten zijn vanaf vandaag te koop bij de apotheken", zo begint het persbericht van VWS. Een belrondje langs de apotheken in onze stad leert echter dat er nog geen enkele apotheek in Schiedam is die een Coronazelftest verkoopt.

"We hebben heel veel mensen aan de balie en aan de telefoon die ernaar vragen", zo laat een medewerkster van Apotheek de Gorzen ons weten."We zijn vanochtend zelf maar op internet allerlei artikelen gaan lezen hierover. We hadden geen informatie van onze branchevereniging gekregen of andere officiële informatie." 

Géén van de negen apotheken weet wanneer de Coronazelftest te koop zal zijn in hun apotheek. Verder dan 'we hebben ze in bestelling' ... 'en we hopen ze deze week te kunnen leveren' reikt de gegeven informatie niet. Ook is er bij de apotheken desgevraagd niet bekend welk door VWS toegelaten merk (op dit moment zijn dat Roche en Biosynex) in hun apotheek te koop zal zijn.

Wat ons bij het belrondje opviel, was dat we bij de meeste apotheken - ondanks de extra drukte vandaag door de vele informatievragen over het al dan niet beschikbaar hebben van zelftesten - snel doorverbonden werden met een medewerker. Alleen bij de BENU-apotheek duurde het ongeveer twintig minuten voordat we een medewerker aan de telefoon kregen.

Het ministerie van VWS kon nog niet zeggen bij welke apotheken de zelftesten wél te koop zijn. Gerelateerd