D66: Den Haag moet geboortezorg in Schiedam houden

01-06-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - D66 Schiedam schakelt de Tweede Kamerfractie van de partij in om de verhuizing van de geboortezorg van het Franciscus Vlietland naar het Franciscus Gasthuis te verhinderen.

D66 Schiedam stelt een goede geboortezorg in Schiedam noodzakelijk te vinden. "Zeker wanneer we ook rekening houden met de inwoners van Vlaardingen en Maassluis. Zij zijn immers ook afhankelijk van het ziekenhuis in onze stad."

Omdat bij de Schiedamse fractie 'sterk het gevoel overheerst dat het bestuur van het ziekenhuis niet heeft willen luisteren naar de inwoners, professionals, de in deze regio grote zorgverzekeraar DSW en de politiek', wil zij de landelijke politiek inschakelen. "Wij zullen onze fractie in de Tweede Kamer benaderen om te proberen via deze weg het besluit alsnog van tafel te krijgen."

Andere partijen in de raad hebben aangegeven hetzelfde te doen met de eigen Tweede Kamerfractie. "Hopelijk kunnen wij via deze omweg dit onzalige plan van tafel krijgen, zodat Schiedam een volwaardig ziekenhuis behoudt", aldus de vijftigjarige democraten.


Gerelateerd