D66 zoekt ervaringen met kraamzorg Franciscus Gasthuis

01-02-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM - D66 Schiedam zoekt Schiedammers en anderen die ervaren hebben hoe de kraamzorg en neonatologie in Franciscus Gasthuis is.

Dit omdat de concentratie van de geboortezorg in Franciscus Gasthuis & Vlietland in de vestiging in Rotterdam een feit is, aldus de Schiedamse raadsfractie.

"Het ziekenhuis meende dat de verplaatsing van de afdeling Verloskunde geen nadelige gevolgen zou hebben voor de inwoners van Schiedam en de overige gemeenten die afhankelijk waren van het Vlietlandziekenhuis. De gemeenteraad van Schiedam was bang voor negatieve effecten", aldus D66.

De fractie is benieuwd naar ervaringen met de nieuwe situatie. "Kan men goed terecht in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam? Is/was er plaats? Hoe ervaart men de bereikbaarheid?"

De fractie wil met de oproep inzicht krijgen in de kwaliteit en continuïteit van de kraamzorg en neonatologische zorg voor de inwoners van (met name) Schiedam. Reacties kunnen worden doorgegeven via de Facebookpagina van D66 Schiedam of, minder openbaar, via E: d66schiedam@gmail.com.


Gerelateerd