Dagelijks contact via de Rode Kruis-telefooncirkel

24-09-2019 Gezond Advertentie


SCHIEDAM - Ontmoet u minder andere mensen door uw leeftijd, handicap of ziekte? Wilt u iedere dag even telefonisch contact met anderen? Dan is het tijd om u aan te sluiten bij de Rode Kruis-telefooncirkel.

De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar dagelijks bellen. Dat gebeurt in een vaste volgorde zodat u ook door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende op de lijst. Het geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid als iemand dagelijks in de ochtend belt of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt.

De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan actie ondernemen en zo nodig hulp inschakelen.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden, behalve uw eigen kosten voor de telefoon. Opgave kan via E: info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl of T: 010-2342049 van negen tot twaalf uur op werkdagen.

Wilt u vrijwilliger worden bij de telefooncirkel, graag ook reacties via de mail en telefoon van Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg-Noord.

Gerelateerd