Categorieën

Service

Dalende lijn in Corona-infecties zet door

Dalende lijn in Corona-infecties zet door
Gezond

Dalende lijn in Corona-infecties zet door

  • Redactie
  • 07-06-2021
  • Gezond
Dalende lijn in Corona-infecties zet door

SCHIEDAM - Het opvallend hoge aantal Corona-infecties dat zaterdag werd gemeld, blijkt een uitschieter in een over het algemeen dalende lijn. Vandaag meldt het RIVM niet meer dan drie nieuwe besmettingen, gisteren waren dat er zeven, zaterdag dus negentien. 

Afgelopen zeven dagen werden er door het RIVM 75 Schiedammers geteld die een positieve Coronatest aflegden, zeg maar elf per dag gemiddeld. Een week geleden stokte de teller terugkijkend op 53 infecties in totaal. De afgelopen week liep het aantal besmettingen in Schiedam dus weer op.

Met 94 besmettingen in een week per 100.000 inwoners doet het Schiedam het vergeleken met omringende gemeenten toch goed. Rotterdam zit nu op 142 per 100.000, Vlaardingen op 151, Nissewaard op 109, Lansingerland op 99, Midden-Delfland op 195/100.000.

Er waren geen ziekenhuisopnames of overlijdensmeldingen van Schiedammers in de afgelopen 24 uur.

In Nederland als geheel worden door het RIVM vandaag 1490 nieuwe infecties gemeld. Gisteren waren dat er 1596 en de dagen ervoor tussen de twee- en drieduizend. Er werden 51 mensen opgenomen, terwijl er gisteren 47 mensen en eergisteren 76 in het ziekenhuis terechtkwamen vanwege hun Coronaklachten. Zeven zieken moesten voor intensieve behandeling naar de IC, vier minder dan gisteren en net zo veel als eergisteren. In de Nederlandse ziekenhuizen liggen nu naar verluidt 993 Coronapati"enten.

Drie mensen werden afgelopen dag als overleden gemeld als gevolg van Corona, net zo veel als gisteren, eergisteren waren dat er nog negen. In totaal 17.681 mensen met Corona zijn sinds het uitbreken van de pandemie in Nederland overleden.