Daling infecties zet door, maar druk op Franciscus blijft hoog

22-05-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Het aantal ziekenhuisopnames van Coronapatiënten in onze regio blijft relatief hoog, ook al raken steeds minder mensen in Nederland besmet met het virus.

Vandaag meldt het RIVM 139 mensen die als het gevolg van het virus kampen met klachten die opname in het ziekenhuis nodig maakten. Op de Intensive Cares werden in de afgelopen 24 uur volgens de statistieken 24 mensen opgenomen. Het aantal mensen dat op de IC’s behandeld wordt is nu 602. Nog eens 1129 mensen lagen op verpleegafdelingen of cohorten.

Dat betekent enerzijds een forse verbetering ten opzichte van de situatie in de afgelopen weken. Zo lagen er op 25 april nog 841 mensen op IC’s en lagen er op die dag 1691 mensen op andere afdelingen in de ziekenhuizen. 

Maar opvallend genoeg is de daling van het aantal nieuwe besmettingen dat een week of twee geleden landelijk echt werd ingezet, nog niet terug te zien is in het aantal Coronapatiënten in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. “De druk is in ons ziekenhuis nog onverminderd voelbaar”, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis eerder deze week. Nog altijd schommelt het aantal mensen dat wordt verpleegd op de twee IC’s in Schiedam en met name Rotterdam tussen de tien en vijftien, net zoals in de afgelopen weken. Daarbij worden veel mensen in het ziekenhuis opgenomen om vervolgens overgeplaatst te worden naar andere ziekenhuizen, waar de druk de afgelopen tijd wel is verminderd.

In de 24 uur tot vanmiddag werd er weer een Schiedammer in het ziekenhuis opgenomen, aldus het RIVM. Net als de voorgaande 24 uur. 

In twee dagen tijd is bij 37 Schiedammers besmetting met Covid-19 vastgesteld. Dat zijn er dus aanmerkelijk minder dan voorheen. Afgelopen week werd bij in totaal 146 Schiedammers een positieve Coronatest afgenomen en doorgegeven. Een week geleden waren dat er 208, de week ervoor 248 en de week daarvoor 296.Gerelateerd