De 'Beethoven' in race voor Oranje-appeltjes

29-11-2015 Gezond Redactie

Enkele vrijwilligers van 'de Beethoven'


SCHIEDAM - De Activiteitenruimte Van Beethovenplein is in de race voor de nominatie Appeltjes van Oranje 2016. Met negen andere ontmoetingsruimtes uit Rotterdam en omstreken strijdt 'de huiskamer van Groenoord' om een plek bij de genomineerden voor de Appeltjes van Oranje.

Het Nederlandse publiek kan meestemmen op zijn of haar favoriet in de regio. Bea van Ette, voorzitter van de activiteitenruimte, roept daarom alle Schiedammers op om mee te stemmen. Dat kan van maandag 7 december, vanaf negen uur in de ochtend, tot en met zondag 13 december., via www.oranjefonds.nl/appeltjes.

In mei 2016 reikt Koningin Máxima voor de veertiende keer de Appeltjes van Oranje uit. Deze jaarlijkse prijs van het Oranje Fonds is bedoeld voor succesvolle sociale initiatieven die groepen mensen samenbrengen. Dit jaar draait de zoektocht om gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers.

De ‘Beethoven’ wil de ‘huiskamer van Groenoord’ zijn, waar iedereen terecht kan voor koffie en een praatje. Verder zijn er activiteiten als eten en koken, biljarten en dansen. Een deel van de ruimte wordt gehuurd door het WOT (Wijk Ondersteunings Team) Groenoord. "Zo kunnen bezoekers ook met hun problemen hier terecht", aldus Van Ette.

“De nominatie is al een flinke waardering voor wat de vrijwilligers allemaal doen. Maar met die prijs kunnen we nog veel meer dingen doen, waarvoor nu geen geld is!" Te winnen valt er een geldbedrag van vijftienduizend euro en een bronzen Appeltje van Oranje, gemaakt door Prinses Beatrix.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.