De eerste veertig kilometer zitten erop voor Mary en Patricia

17-07-2018 Gezond Redactie

Toen alles nog fris en fruitig was, vanmorgen aan ontbijt in het gastgezin: Mary (links) en Patricia


NIJMEGEN - Schiedamse Mary de Kok en haar vriendin Patricia zitten met de benen in het voetenbadje in Millingen aan de Rijn. De eerste veertig kilometer dag van de Vierdaagse in Nijmegen zit er op.

Maar het viel niet mee. Anders gezegd: het was afzien tijdens hun eerste Vierdaagsekilometers. "De start is lastig, iedereen loopt elkaar daar in de weg." De warmte was een factor van belang vandaag. De benodigde kaartjes waren bij de start 'op', dus dat betekende al zweten (want wachten) in een hete tent. "Ik werd er flauwig van, maar kreeg gelukkig een stoel aangeboden."

Maar toen de kilometers eenmaal onder de voeten doorkwamen, de lol erin kwam en het gezelschap aangenaam was, toen viel het allemaal wel mee met die Vierdaagsdekilometers. Pijntje hier, krampje daar, stroompje zweet over de rug. "Ik ben van ons twee het probleemgeval", zegt Mary, die ooit begon met wandelen om gezond van wat kilo's af te komen. Haar loopvriendin spreekt dat tegen - dat van dat probleemgeval. In ieder geval: om kwart voor vier waren de dames 'binnen' - na een start om kwart over zes.

Ondertussen dus in het voetenbadje, bij het gastgezin. Zo douchen en naar bed, want om kwart voor vier gaat de wekker. Mary en Patricia willen als het even kan om vijf uur starten.Gerelateerd