Categorieën

Service

De ideale pannenkoek maak je met... liefde

De ideale pannenkoek maak je met... liefde
Onderwijs

De ideale pannenkoek maak je met... liefde

  • Stadsomroep Schiedam
  • 25-03-2017
  • Onderwijs
SCHIEDAM - Honderdentienduizend pannenkoeken hebben kinderen in heel Nederland gisteren gebakken op Nationale Pannenkoekdag. Volgens een groeiende traditie - mede mogelijk gemaakt door de pannenkoekenindustrie - trakteren basisscholieren ouderen op de Hollandse lekkernij.

Een flinke stapel van dat grote aantal werd gebakken in Schiedam. De kinderen van basisschool De Wieken in de Westfrankelandsestraat zetten zich lekker in. De kleintjes, uit groep 1 tot en met 5, nodigden hun opa's en oma's, en als die er niet meer zijn, iemand anders uit om bij hun te komen eten, op school. Lekker, een pannenkoek, en voor wie wil wel twee. Dankzij enkele topmoeders die zich flink uit de pannen in de koeken bakten.

De oudere kinderen, vanaf een jaar of tien, gingen zelf aan het bakken. In groepjes gingen zijn naar de verschillende afdelingen van Huize Frankeland. In het verzorgings- en verpleeghuis rook het lekker naar het gerecht uit bloem, ei en melk. Op netjes gedekte tafels werd het even feest voor de bewoners.

Stadsomroep Schiedam maakte het bijgaande verslag.