De Margriet blijft zorg bieden aan stervenden in Coronatijden

09-04-2020 Gezond Advertorial


VLAARDINGEN - De kwaliteit van zorg is en blijft de hoogste prioriteit van bestuur en coördinatoren van hospice De Margriet, zo schrijven zij in een kennisgeving aan de regio. 

"Vooralsnog is onze wens dat iedereen op een veilige manier in het hospice kan verblijven of werken. We nemen nog steeds bewoners op in ons hospice", zo meldt de Vlaardingse instelling. "Echter: met in inachtneming van enkele maatregelen. Maar wel dusdanig dat de kwaliteit van zorg gewaarborgd kan blijven."

Sinds begin maart is het Coronavirus de realiteit waarmee ook De Margriet moet functioneren. "Dat betekent voor ons hospice dat wij er alles aan doen om dit onzichtbare virus buiten de deur te houden. Tot nu toe met goed resultaat, mede dankzij de verpleegkundigen en de aangepaste werkwijze en regels. Momenteel werken we zonder vrijwilligers. Dit besluit hebben we genomen om onze vrijwilligers, maar ook onze bewoners zoveel mogelijk te bescherming tegen besmetting."

Om de zorg en begeleiding te kunnen waarborgen hebben wij besloten tijdelijk minder bewoners aan de nemen en zijn we van vijf naar vier plekken gegaan, zo stelt het hospice. "Helaas hebben we ook beperkende maatregelen moeten nemen omtrent bezoek." Voor info zie I: www.hospicedemargriet.nl.

Gerelateerd