De Waterweg kan aangepast sporten

28-08-2017 Gezond Redactie

Foto: Peter Spek

SCHIEDAM - Een sportdag Aangepast Sporten, voor mensen met een beperking uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Aanstaande zaterdag staat dat te gebeuren. Inclusief een aanbod aan aangepast sporten voor het komend seizoen, dat op de dag zal worden gepresenteerd. 

De eerste editie wordt gehouden in Vlaardingen in sportcentrum Polderpoort en in zwembad De Kulk. Deelnemers kunnen zich oriënteren welke sport bij hen past. Op de sportdag kunnen zij kennismaken met aanbieders uit de regio, actief op het gebied van aangepast sporten. Dat kan al sportend, of door er naar te kijken. Op het programma staan onder andere zwemmen, voetbal, dans, turnen, 'running blind', judo, atletiek, karate, hockey en tennis. Leuke intermezzi komen van de Vlaardingse Haringkoppen en dj Leo IJdo. Het programma begint om negen uur en duurt de hele dag.

Tijdens de middagpauze is er de aftrap van Grenzeloos Actief: een samenwerking tussen de drie gemeenten, waarin een aanbod aan aangepast sporten wordt gebundeld. Dit aanbod is in de toekomst na te zien via I: www.unieksporten.nl.

De dag wordt georganiseerd door de diverse sportverenigingen, sport MEE, VTV en Vlaardingen in Beweging. Zij vinden het belangrijk dat ieder mens de gelegenheid heeft te bewegen en te sporten op zijn of haar eigen niveau.
Gerelateerd