Doe mee met de telefooncirkel van het Rode Kruis

25-03-2020 Gezond AdvertentieSCHIEDAM - Bent u alleen en eenzaam regel dan dagelijks contact via de Rode Kruis-telefooncirkel.

Bent u alleenstaand en ontmoet u nu door de uitbraak van het Coronavirus geen andere mensen, door uw leeftijd, handicap of ziekte? Voor uw eigen veiligheid kunt u zich aan sluiten bij de Rode Kruis-telefooncirkel.

De telefooncirkel bestaat uit een groep mensen die elkaar dagelijks bellen. Dat gebeurt in een vaste volgorde, zodat u ook door dezelfde persoon wordt gebeld. Daarna belt u zelf de volgende op de lijst.

Het geeft een gevoel van zekerheid en veiligheid als iemand dagelijks in de ochtend belt of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt.

De telefooncirkel wordt begeleid door een vrijwilliger van het Rode Kruis. Neemt een belpartner niet op dan geeft u dat door aan de vrijwilliger. Deze zal dan actie ondernemen en zo nodig hulp inschakelen.

Aan deelname zijn geen kosten aan verbonden, behalve uw eigen telefoonkosten.

Opgave kan via E: info.nieuwewaterwegnoord@rodekruis.nl of T: 010-2342049 van negen tot twaalf uur op werkdagen. Graag het antwoordapparaat inspreken eventueel buiten deze ochtenduren. Geef duidelijk uw gegevens en telefoonnummer door, wij kunnen dan terugbellen of mailen.

Wilt u vrijwilliger worden bij de telefooncirkel? Graag ook reacties via de mail en telefoongegevens van Rode Kruis afdeling Nieuwe Waterweg-Noord.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date