Drive In Bios maakt vakantie van zieke kinderen mogelijk

29-10-2017 Gezond Redactie

SCHIEDAM – Het streven om tienduizend euro op te halen voor de stichting Sailing Kids is met de Drive In Bios op het terrein van Nolet Distillery ruimschoots gehaald.

Dat laat Elles de Bruin-Rook weten namens de organisatie, die in handen lag van Tafelronde 46 en Ladies’ Circle Schiedam. De Drive In Bios vond vrijdag en zaterdag plaats. Zevenhonderd mensen van jong tot oud bekeken vanuit hun auto’s vier filmvoorstellingen, terwijl McDonalds in de Spaanse Polder een hamburgermaaltijd verstrekte en sponsorde. De meeste bezoekers waren Schiedammers, maar ongeveer 35 procent kwam van elders in de regio.

Burgemeester Cor Lamers spreekt van een ‘uniek event’ dat de stad Schiedam op een ludieke wijze op de kaart zet voor een breed publiek. De reacties op de Facebook-pagina van Drive In Bios Schiedam zijn onverdeeld positief. Meerdere bezoekers opperden het idee om van dit initiatief een traditie te maken. “Daar denken we nog even over na”, lacht Myrte Janse, een van de organisatoren. “Eerst even nagenieten van dit succes.”

Het exact bijeengebrachte bedrag wordt later officieel bekendgemaakt, maar duidelijk is wel dat het doel zeker gehaald is. Dat is om zes gezinnen met ernstig en/of chronisch zieke kinderen een week vakantie te bezorgen op een zeilboot. Dat wordt verzorgd door Sailing Kids te Vlaardingen, vorig jaar medewinnaar van de Anne-Marie van der Lindenprijs.

De opbrengst kwam uit sponsoring van Schiedamse ondernemers, de ticketverkoop, losse verkoop van drankjes en popcorn en een loterij.Gerelateerd