Duurzame initiatieven kunnen 5000 euro winnen

08-09-2016 Gezond Redactie

SCHIEDAM - Initiatieven die Schiedam duurzamer maken, kunnen vijfduizend euro winnen. De beste plannen worden bepaald in de verkiezing Duurzame Stadsinitiatieven.

Schiedammers met ideeën en initiatieven, maar ook bedrijven, scholen en sportclubs, worden uitgenodigd hun plannen voor te dragen. Idee is om als stad Schiedam te laten zien dat duurzaamheid hoognodig, inspirerend en winstgevend is. "Schiedam heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan!", aldus programmamanager Duurzaamheid, Eelco Schippers.

De deelnemers aan de Dag van de Duurzaamheid, op 10 oktober in de Grote- of St.-Janskerk, bepalen wie de winnaar van de vijfduizend euro wordt. De drie initiatieven die het meest in de smaak vallen van de deelnemers, kunnen alledrie rekenen op dat bedrag, als bijdragen in de kosten van realisatie.

Op 10 oktober wordt landelijk voor de achtste keer in Nederland de Dag van de Duurzaamheid gehouden. Duizenden duurzame activiteiten worden op die dag georganiseerd. In Schiedam ligt de nadruk op de Dag van de Duurzaamheid. Op het programma daar staan onder meer workshops over circulaire Economie, energieopwekking in en op huis en verduurzaming van (school)gebouwen. Het programma duurt van drie tot acht.

Particulieren en organisatie die mee willen dingen in Duurzame Stadsinitiatieven kunnen zijn aanmelden op www.schiedamduurzaam.nl. Dat moet vóór 6 oktober gebeuren.

De Schiedamse Dag van de Duurzaamheid is in gezamenlijke handen van het Schiedams Energie Collectief (SEC), GroenLinks en de gemeente Schiedam.

SEC viert morgen de feestelijke afronding van het eerste gerealiseerde project, Zon op Wenneker. Kort na elf uur wordt een installatie van ruim tweehonderd zonnepanelen op het dak van het cultuurverzamelgebouw in werking gesteld door wethouder Patricia van Aaken. Alle Schiedammers met een hart voor een duurzame toekomst van de stand worden door SEC uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.Gerelateerd