Eén nieuwe besmetting in Schiedam

28-04-2020 Gezond Redactie


Naschrift: De cijfers van het RIVM wijken af van die door de gemeente Schiedam worden verspreid. Burgemeester Lamers noemde eergisteren het overlijden van twaalf Schiedammers.

SCHIEDAM – Zojuist publiceerde het RIVM de nieuwste cijfers omtrent besmettingen met het Covid-19-virus. In Schiedam zijn er 172 mensen besmet, liggen of lager er veertig in het ziekenhuis en zijn er negen overleden. 219 Vlaardingers zijn positief getest op het coronavirus, 33 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. Zestien Vlaardingers zijn aan het virus overleden. 49 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen liggen er 17 in het ziekenhuis. Drie inwoners van Maassluis bezweken aan het coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 171 nieuwe gevallen van besmetting met het coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 38.416. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 48, gisteren stierven er 43 mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 4.566 mensen aan het Coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen is geweest, steeg met 88 naar 10.609.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe Coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden, alsook zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd