Eén nieuwe Coronabesmetting in Schiedam

26-05-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – In Schiedam zijn er 233 mensen besmet met het Coronavirus, één meer dan gisteren. Daarvan werden er 56 in het ziekenhuis opgenomen en zijn er 23 overleden. 266 Vlaardingers zijn positief getest op het Coronavirus, 43 van hen liggen of lagen in het ziekenhuis. 28 Vlaardingers zijn aan het virus overleden. 62 Maassluizers zijn besmet geraakt, van hen werden er twintig in het ziekenhuis opgenomen. Vier inwoners van Maassluis overleden als gevolg van het Coronavirus.

Het RIVM meldt vandaag landelijk 133 nieuwe gevallen van besmetting met het Coronavirus waardoor het totaal in Nederland stijgt naar 45.578. Het aantal sterfgevallen steeg vandaag met 26, gisteren stierven er acht mensen aan het virus. In totaal zijn er in Nederland nu 5.856 mensen aan het Coronavirus overleden. Het aantal mensen dat in het ziekenhuis is opgenomen, steeg met tien naar 11.690.

Het werkelijke aantal besmettingen met het Coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners. Ook het aantal dodelijke slachtoffers ligt hoger. In de statistieken zijn alleen mensen opgenomen die positief zijn getest en vervolgens aan het virus zijn overleden. Huisartsen waarschuwen dat veel mensen aan het virus overlijden die niet in de statistieken voorkomen.Gerelateerd