Eerste Schiedammer met Corona geconstateerd

15-03-2020 Gezond RedactieSCHIEDAM - Schiedam kent nu formeel zijn eerste Coronabesmetting.

De GGD Rotterdam-Rijnmond meldt elf nieuwe besmettingen met het virus, ten opzichte van gisteren. Hieronder één man of vrouw uit Schiedam.

Laboratoriumonderzoek wijst dit uit, aldus Gemeenschappelijke Geneeskundige Dienst. Andere nieuwe bestemmingen werden geconstateerd in Rotterdam, Goeree-Overflakkee  en Albrandswaard. In totaal gaat het om elf besmettingen.

Inmiddels telt onze regio 58 positief geteste personen. Hierbij is één persoon opgeteld die momenteel verblijft in een andere regio, maar woonachtig is in de gemeente Rotterdam. Zie de tabel hierboven voor het actuele overzicht.

Overigens past hierbij enige relatievering. Al enige dagen wordt in de regio door huisartsen, de huisartsenpost en in de ziekenhuizen niet ieder getest waarvan een vermoeden van besmetting is. Ongeveer zesduizend personen binnen Nederland zijn tot nu toe hoogstwaarschijnlijk in aanraking gekomen met het Coronavirus, zo bevestigt een woordvoerder van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu na berichtgeving door RTL Nieuws.Gerelateerd