Eigen risico in zorg 'hot'

06-09-2016 Gezond Redactie

DEN HAAG / SCHIEDAM - Het eigen risico dat mensen kwijt zijn als zij het ziekenhuis bezoeken of medicijnen slikken, is hoogst actueel. En staat onder druk. Groen Links pleitte gisteren voor afschaffing er van, DSW-directeur Chris Oomen is het eigen risico een doorn in het oog en vandaag meldt het ANP dat het bedrag dat flink zieke mensen zelf op moeten hoesten, in ieder geval volgend jaar niet omhoog gaat.

Chris Oomen van de Schiedamse ziektekostenverzekeraar heeft het absoluut niet op het eigen risico. 'Een straf op ziek zijn", noemt hij dit met regelmaat.

Groen Links liet gisteren officieel weten het daar mee eens te zijn. Net als SP en PVV gaat de partij in het Haagse campagnevoeren voor afschaffing ervan.

Vandaag bericht het ANP op basis van 'Haagse bronnen' dat alles er op wijst dat het eigen risico in 2017 hetzelfde zal zijn als dit jaar: 385 euro.

Afschaffen van het eigen risico zou volgens de rekenmeesters van het ministerie 3,7 miljard euro kosten. Oomen liet weten uit te gaan van een lager bedrag, namelijk 2,6 miljard. Hoe dan ook een fors bedrag, dat bij afschaffing van het eigen risico door de premiebetalers moet worden ingelegd.Gerelateerd