Elf levensverhalen opgetekend

13-02-2019 Gezond Redactie

Foto's: project Levensboeken


SCHIEDAM - Het project Levensboeken van De Weerklank en De Wissel is vanmiddag afgerond met de presentatie van elf unieke boekjes.

Zo'n vijftig betrokkenen maakten de afsluiting mee, in de Hagazaal van het Stadskantoor. In een periode van ruim een half jaar tekenden elf vrijwilligers het levensverhaal op van elf oudere Schiedammers, waarmee elf persoonlijke boekjes het levenslicht zagen. Mooi om het verleden van dezer Schiedammers te delen met familie en andere zelfgekozen relaties.

Uitgangspunt voor het project van het ontmoetingshuis en het inloophuis, was de landelijk bekende methode ‘Mijn leven in kaart’ van drs. Wout Huizing van vereniging Reliëf. Wethouder Patricia van Aaken steunt van harte het stimuleren van gesprekken tussen generaties in onze stad; de gemeente ondersteunde het tot stand komen van de levensverhalen.

De ouderen kijken met plezier terug op het project, zo bleek. Het was voor het eerst dat zij op deze wijze hun levensgeschiedenis met iemand deelden. Voor de vrijwilligers gaf het een heel leerzame en persoonlijke inkijk op het leven van iemand uit een vorige generatie.

De besturen van De Weerklank en De Wissel kijken op welke wijze het project in Schiedam een vervolg kan krijgen.