Enig optimisme over Coronabesmettingen lijkt op zijn plaats

26-11-2021 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Is er reden tot voorzichtig optimisme over de ontwikkeling van de Coronabesmettingen in Schiedam? Het aantal positieve tests over zeven dagen ligt al enkele dagen rond de zeshonderd en lijkt niet meer te stijgen. Vandaag meldt het RIVM 68 nieuwe infecties in de stad, een aantal dat onder het gemiddelde van de afgelopen week ligt.

Gisteren waren er 89 nieuwe positieve Coronatests in Schiedam, officieel geregistreerd. Eergisteren waren dat er 86, de dag ervoor 57. Maar vorige kwam het twee dagen tot meer dan honderd infecties in de stad.

Wel moest een Schiedammer de afgelopen 24 uur voor behandeling van zijn of haar klachten opgenomen worden in het ziekenhuis.

Ook landelijk ligt het aantal positief tests vandaag met 21.350 wat lager dan 22.274 van gisteren en de 23.789 van eergisteren.

Maar de gevolgen van de fors oplopende besmettingen van de afgelopen week doen zich voelen in de ziekenhuizen: vandaag 338 opnames van Coronapatiënten, tegen 304 gisteren. Het aantal mensen met de virusinfectie dat in ziekenhuizen wordt behandeld en verzorgd stijgt daarmee met 55 ten opzichte van het aantal dat gisteren werd gemeld. Op de IC's liggen twee mensen minder, omdat er 46 werden opgenomen, maar 48 ontslagen of overleden. In totaal 59 Nederlanders met Corona stierven afgelopen dag.Gerelateerd