Categorieën

Service

Flinke steun in de rug voor YETS door Oranje Fonds

Flinke steun in de rug voor YETS door Oranje Fonds
Sport

Flinke steun in de rug voor YETS door Oranje Fonds

  • Redactie
  • 19-01-2017
  • Sport
Flinke steun in de rug voor YETS door Oranje Fonds

De basketballers van het team 010 Wolfpack vorig jaar

SCHIEDAM - YETS Foundation kan rekenen over een forse bijdrage van het Oranje Fonds. In vier jaar tijd krijgt het in totaal 121 duizend euro steun.

"Hier zijn wij ontzettend blij mee", zegt Peter Ottens, oprichter en directeur van YETS Foundation. "Dankzij deze extra financiële steun kunnen we de komende jaren onze projecten voortzetten en hebben we de garantie om meer jongeren in kracht te stellen om zelf een positieve plek in de maatschappij te vinden."

YETS Foundation zet sportteams op voor kwetsbare jongeren die opgroeien in een omgeving met sociale problematiek. In Schiedam en Vlaardingen zijn er op deze manier zo’n tachtig jongeren actief bezig met basketbal. Onder begeleiding van pedagogisch onderlegde coaches - die de jongeren zowel binnen als buiten de lijnen van het sportveld begeleiden -  worden zij geholpen naar positieve deelname aan de maatschappij. YETS Foundation leert de jongeren zelfredzaam te zijn. Dit doet de stichting door middel van sporten, samen eten en huiswerkbegeleiding. Ook leren de jongeren iets terug te doen voor hun eigen omgeving.
 
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en door vrienden en bedrijven.