Fonds steunt tientallen vakantieactie-projecten

24-07-2020 Gezond Advertentie


SCHIEDAM - Via de Vakantieactie 2020 van het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. zijn tientallen aanvragen ontvangen van stichtingen en verenigingen die activiteiten willen organiseren voor kinderen tijdens de zomervakantie. De komende periode is er in de regio van alles te beleven voor de jeugd.

Geplande vakanties en familiebezoekjes naar het buitenland konden dit jaar veelal niet doorgaan waardoor er meer kinderen thuis zouden blijven. Daarnaast zijn er ook kinderen die wegens andere omstandigheden niet op vakantie konden. Juist voor al deze kinderen wilde het fonds dit jaar iets extra’s doen en bedacht de Vakantieactie 2020.

Stichtingen en verenigingen konden per project maxiaal drieduizend euro aanvragen bij het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. Inmiddels zijn de aanvragen beoordeeld en is iedereen druk bezig met de voorbereiding of zelfs al de uitvoering van het project.

Hier volgt op een rijtje wat er de komende weken allemaal in de regio voor kinderen wordt georganiseerd.

Zomeractiviteiten

Organisatie:    Stichting SC Support
Datum:            8, 15 en 20 augustus
Project:           Er worden verschillende sport- en spelactiviteiten georganiseerd in Groenoord, Nieuwland en het Beatrixpark.

Speuren naar de jeneverindustrie

Organisatie:    Nationaal Jenevermuseum Schiedam
Datum:            Gehele zomervakantie
Project:           Het Jenevermuseum organiseert een gratis puzzelspeurtocht voor kinderen met hun ouders over de historie van de Jeneverindustrie door Schiedam.

Villa Voice Summerschool

Organisatie:   Stadsgehoorzaal - Vlaardingen
Datum:           14 of 21 augustus
Project:           Tijdens de Summerschool kunnen kinderen maar ook ouders meedoen aan allerlei interessante zang- en muziekworkshops. De activiteit vindt plaats op een boerderij in Midden-Delfland en wordt georganiseerd door Villa Voice Zangschool.

Pleinfeest op het Halleyplein

Organisatie:    Stichting Niemand Buiten Spel
Datum:            8, 15 of 22 augustus
Project:           Een leuk feest met allerlei activiteiten voor kinderen tot en met twaalf jaar in Schiedam-Oost.

Zomeractiviteiten

Organisatie:    Stichting Aimable
Datum:            25 juli tot en met 8 augustus
Project:           Tijdens drie weekenden in de zomervakantie wordern spelactiviteiten georganiseerd oor de jeugd tot en met twaalf jaar. 

Buitenactiviteiten

Organisatie:    Wijk- en bewonersvereniging Tuindorp
Datum:           Augustus
Project:           In de zomervakantie worden verschillende buitenactiviteiten georganiseerd voor kinderen in de leefrijd van vier tot zestien jaar. Op het programma staan Oud Hollandse spelen, een zeskamp, een hindernisbaan, voetbal flippen, laser game etc.

Jeugdkamp 2020

Organisatie:    Excelsior’20 
Datum:            20 tot en met 23 juli
Project:           Organisatie van het jeugdkamp op eigen terrein met extra activiteiten. Ook niet-leden zijn welkom.

Fitterkids Summercamp

Organisatie:    Stichting De Gezonde Generatie
Datum:            20 tot en met 25 juli
Project:           Een week lang worden er allerlei sport- en spelactiviteiten georganiseerd.

Zomerzwemvierdaagse ZVVS

Organisatie:   Zwemvereniging Vlaardingen Schiedam
Datum:           Alle woensdagen in augustus
Project:          In zwembad De Kulk wordt op vier woensdagmiddagen een zwemmiddag georganiseerd waarbij iedere deelnemer driehonderd meter moet zwemmen. Kinderen werken zo aan hun zwemvaardigheid en krijgen tips om hun zwemslag te verbeteren. Deelnemers moeten in het bezit zijn van een zwemdiploma A.

Zomer op de Maas

Organisatie:    Dock
Datum:            21 en 28 juli
Project:           Een sport- en spelmiddag en een theatermiddag met Circusschool Hannes en Co. De activiteiten worden georganiseerd op de Maasboulevard.

Zomervakantie activiteit 2020

Organisatie:    Dock
Datum:            20 juli tot en met 27 augustus
Project:            Vier keer per week worden er sportactiviteiten georganiseerd in verschillende wijken in de Schiedam.

Theaterweek voor kinderen

Organisatie:    Dock
Datum:            23, 24, 25 augustus
Project:            Om kinderen kennis te laten maken met theater wordt er drie dagen achter elkaar theater aangeboden in het Wijkhuis Dreesplein. Er komt een poppentheater, een Magic Show en een circus-/theatervoorstelling.

Op de website van het fonds staat een overzicht van alle ondersteunde activiteiten, ook die in Vlaardingen en Maassluis: I: https://fondssv.nl/nieuws.


Gerelateerd