Forse daling positieve Coronatests in Schiedam

19-12-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Natuurlijk, het is maar een 'dagkoers'. Maar het aantal met Corona geïnfecteerde Schiedammers dat het RIVM vandaag meldt is prettig laag in vergelijking met de afgelopen dagen: 26 mensen in de stad legden een positieve test af die de afgelopen 24 uur werd geregistreerd.

Gisteren waren dat er nog 46, eergisteren vijftig. Is er sprake van de eerste resultaten van de lockdown die dinsdag inging?

Eën Schiedammer werd in het ziekenhuis opgenomen voor behandeling van zijn klachten als gevolg van Covid-19.

In heel Nederland raakten nog wel weer meer mensen besmet: 12.282, ruim honderdvijftig meer dan gisteren. De aantallen liggen al de hele week op een hoog niveau, vergeleken met eerder in de tweede Coronagolf. .

De laatste 24 uur werden landelijk 290 mensen opgenomen in het ziekenhuis, 26 meer dan gisteren. Op de Intensive Care belandden 45 mensen, zeven minder dan er gisteren voor behandeling op de IC werden opgenomen.

Afgelopen dag werd het overlijden van 56 Nederlanders aan de gevolgen van een besmetting met Corona vastgelegd. Gisteren waren dat er 85, in de twee dagen ervoor twee keer 77. Het totaal aantal overlijdensgevallen ten gevolge van het Coronavirus ligt in Nederland nu op 10.459.Gerelateerd