Franciscus kiest voor concentratie zoals gepland

25-05-2016 Gezond Redactie

ROTTERDAM / SCHIEDAM – Bevallen in het ziekenhuis is vanaf de zomer volgend jaar niet meer mogelijk in Schiedam. Dat besluit van de directie van het Franciscus Gasthuis & Vlietland is vanavond door de raad van toezicht bevestigd.

Het ziekenhuis geeft aan te hebben besloten met als uitgangspunt dat zorg zoveel als mogelijk dicht bij huis wordt aangeboden. “Ingrepen en/of behandelingen vinden dáár plaats waar de meeste expertise, veiligheid en comfort voor de patiënt is”, aldus de ziekenhuisgroep in een persbericht.

Dat uitgangspunt leidt behalve tot een verhuizing van de geboortezorg ook tot een bundeling van de klinische zorg aan kinderen in Rotterdam. Veel dagbehandelingen voor kinderen blijven plaatsvinden in Franciscus Vlietland, aldus het ziekenhuis. “Indien bij kinderen een langere opname noodzakelijk is, vindt deze opname - in de loop van 2017 - plaats in Franciscus Gasthuis.”

De raad van bestuur van het ziekenhuis zegt tevreden te zijn met de nu geschapen duidelijkheid. “Elk ziekenhuis wil zo dicht mogelijk bij haar patiënten in de buurt zitten. Wij dus ook. Met vijf locaties vormen wij een hecht netwerk in onze regio. Tegelijkertijd vragen specialistische expertise en de kosten van technologie om concentratie van activiteiten. Door de keuze die nu gemaakt is, voldoen wij aan beide eisen. Nu én in de toekomst. Met onze ketenpartners gaan wij graag verder in gesprek over de uitvoering van onze plannen.”

 

Gerelateerd