Categorieën

Service

Franciscus Vlietland kweekt goodwill met open huis

Franciscus Vlietland kweekt goodwill met open huis
Wonen

Franciscus Vlietland kweekt goodwill met open huis

  • Redactie
  • 18-03-2017
  • Wonen
Franciscus Vlietland kweekt goodwill met open huis

Alles kon worden geprobeerd: een kijkoperatie

SCHIEDAM – Zo'n zeventien-, achttienhonderd mensen stapten vandaag, in de week van de zorg, het Schiedamse ziekenhuis binnen. Niet voor een behandeling of een spannende diagnose, maar om iets te leren, te begrijpen over behandelingen die mensen die zij liefhebben ondergaan, zich te oriënteren op een beroepskeuze of om plezier te hebben.

Voor het Franciscus Gasthuis & Vlietland reden tot tevredenheid. Want het is altijd fijn als mensen interesse tonen in dat waar je trots op bent, je willen verdiepen in jouw vak of zelfs overwegen dat ook te gaan beoefenen. Jonge kinderen leren hoe het is bij de dokter, of hoe het voor anderen is bij de dokter. Maar konden ook plezier hebben. Op de keel-, neus-, en oorpoli dansten zij een 'silent-disco', zo kun je ook dansen zonder je gehoor te verpesten – en dat kon even verderop gelijk worden getest, dat gehoor.

Toch blijft een ziekenhuis een ziekenhuis. Op de Borstkliniek werden kinderen voorgelicht voor wat betreft hun omgang met kanker bij leden van hun familie. Er werd uitleg gegeven over hoe met jodium korreltjes gezwellen kunnen worden opgespoord en hoe corrigerende operaties kunnen worden uitgevoerd. Er was informatie over diabetes, over reuma, over huidziekten en hartziekten. Zelfs het mortuarium was toegankelijk, het laboratorium en ook de ziekenauto. Geen vraag was te gek, heel veel kon worden geprobeerd.

Het helpt het ziekenhuis aan vertrouwen en reputatie. Dat is hard nodig na de zorgelijke wijze waarop Franciscus Vlietland het nieuws haalde. En goodwill is weer belangrijk, om het personeel aan te trekken waar bijvoorbeeld de eerste hulp en de intensive care zou om verlegen zitten. Om vertrouwen te kweken bij doorverwijzers als huisartsen. Zelfs de burgemeesters van enkele gemeenten in het bedieningsgebied van het ziekenhuis kregen een rondleiding met veel ins- en uits over de stand van zaken in het Franciscus Gasthuis & Vlietland.