Franciscus Vlietland rookvrij per 1 januari

14-11-2019 Gezond Redactie

Longarts Hans in ’t Veen en kinderlongarts Ismé de Kleer plakten samen met drie kinderen van de Franciscus Kinderraad de eerste slogan op één van de rookhokjes; foto: Fraciscus G&Vl.


SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt een volledig rookvrij ziekenhuis. Dit geldt voor zowel de vestiging in Schiedam als Rotterdam.

Er mag vanaf 1 januari niet meer op de ziekenhuisterreinen worden gerookt. Vandaag ging een campagne van start om patiënten en bezoekers van het ziekenhuis te informeren en voor te bereiden. Eerder al werden werknemers geattendeerd op het afdwingen van ‘Franciscus Rookvrij’.
 
Ambassadeurs van ‘Franciscus Rookvrij’, longarts Hans in ’t Veen en kinderlongarts Ismé de Kleer, plakten samen met drie kinderen van de Franciscus Kinderraad de eerste campagne-uiting op één van de rookhokjes voor het ziekenhuis. 

De polikliniek Longgeneeskunde van het Franciscus biedt mensen die willen stoppen met roken de helpende hand. Ook medewerkers van het ziekenhuis kunnen rookstopbegeleiding krijgen.

De rookhokjes en asbakken in en om de ziekenhuizen verdwijnen. Het rookvrije terrein wordt aangegeven door middel van borden en blauwe belijning.Gerelateerd