Franciscus zegt operaties af

07-10-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM - Franciscus Gasthuis & Vlietland gaat, net als de andere meeste ziekenhuizen in de groot-Rotterdamse regio de reguliere zorg afschalen. Dit om de zorg tijdens de tweede Coronagolf zoveel mogelijk toegankelijk te houden. Veel operaties die voor morgen gepland staan in het Franciscus Vlietland worden afgezegd.

"We zien wij nog steeds een toename in het aantal Coronapatiënten", zo meldt het ziekenhuis. "De druk in ons ziekenhuis neemt hierdoor toe en verdere opschaling van de zorg voor Coronapatiënten is noodzakelijk."

De ziekenhuizen in de regio hebben vanmiddag in het verband van het Regionaal Overleg Acute Zorg Zuidwest-Nederland (ROAZ) besloten de reguliere zorg af te schalen. Operaties in Schiedam zijn dus afgezegd, met 'uitzondering van spoedoperaties, oncologische operaties, keizersneden en schrijnende gevallen'. "Dit wordt in samenspraak met de behandelend arts besproken." Voor komende week wordt de situatie nog bekeken, aldus het Franciscus. "Zodra de situatie het weer toelaat neemt het ziekenhuis contact op met de patiënten om een nieuwe datum voor de operatie in te plannen."

PS. Dit artikel is na eerste plaatsing gewijzigd; de operaties in het Vlietland worden verminderd; in het Gasthuis in Rotterdam vooralsnog niet.Gerelateerd