Frankelandgroep stevent weer af op topnotering Beste Werkgever

14-06-2017 Gezond Kor Kegel

Frankelandgroep stevent weer af op topnotering Beste WerkgeverDirectieleden Roel van Tongeren, Pepita Breugem en Minke de Jong en bestuurder Ben de Koning zijn trots op hun gemotiveerde medewerkers.

SCHIEDAM – Vraag het personeel van een willekeurig bedrijf eens of ze van plan zijn een andere baan te zoeken buiten de eigen organisatie? Het landelijk gemiddelde laat zien dat 7,7 procent van de medewerkers wel iets anders wil. Bij de vijf huizen van de Frankelandgroep in Schiedam en Vlaardingen is dat 1,8 procent.

Het gros van de medewerkers heeft het bij de Frankelandgroep zeer naar de zin. Dat blijkt ook wel uit andere rapportcijfers die ze zelf aan de organisatie gaven. Zijn ze trots op hun werk? Ja, rapportcijfer liefst 9,2. Hebben ze plezier in hun werk? Een 9. Vinden ze hun werk zinvol? Een 9,1. Krijgen ze de kans om in hun functie te groeien? Vinden ze wel! Een 8,5.
Ter vergelijking: de medewerkers van honderden andere bedrijven en organisaties in Nederland geven gemiddeld een 8,4 respectievelijk een 8,1, een 8,6 en een 7,2.

Bij de Frankelandgroep vindt 81 procent van de medewerkers de werkdruk niet te hoog. Het landelijk gemiddelde is 54,6. Een opvallend verschil. Het laat zich verklaren door andere rapportcijfers. De medewerkers van de Frankelandgroep waarderen de samenwerking binnen hun team en het vertrouwen in hun collega’s en hun manager met een 8,5 en dat is een halve punt hoger dan het landelijk gemiddelde.
Omdat deze rapportcijfers door het personeel zin gegeven in een landelijke enquête over welke organisatie de Beste Werkgever van 2017 is, zijn de volgende cijfers zeer relevant. De Frankelandgroep krijgt als werkgever een 9,1 van het eigen personeel. Landelijk is het gemiddelde een 7,1. Of ze trots zijn op de organisatie: een 9,3. Landelijk: een 7,2.
De medewerkers van Frankeland, Jacobs Gasthuis, Schiewaegh, Harg-Spaland en Vaartland voelen zich gewaardeerd en drukken dat uit met het rapportcijfer 8,9. Landelijk is dat een 6,9. Het vertrouwen in de leiding krijgt een 8,9. Het landelijk gemiddelde blijft hier ver bij achter met een 6,8.

De medewerkers hebben vertrouwen in de toekomst van de organisatie. Ze verbinden aan dat vertrouwen een 9,2. Het landelijk gemiddelde komt op een 7,2.

Bestuurder Ben de Koning en directieleden Roel van Tongeren, Minke de Jong en Pepita Breugem laten in een rondschrijven aan hun medewerkers weten “heel trots” te zijn dat de werksfeer in de Frankelandgroep zo hoog scoort. Daarmee stevent de zorginstelling opnieuw af op een topnotering, als eind dit jaar de titel van Beste Werkgever van Nederland weer wordt toegekend. In het najaar van 2016 kwam de Frankelandgroep op één met een totaalscore van 8,9. Die score komt nu weer tevoorschijn uit de enquête van Effectory en Intermediair, waaraan 75 procent van de medewerkers van de Frankelandgroep heeft meegedaan – en ook dat is een ongewoon hoge score!
De titel Beste Werkgever van Nederland wordt toegekend per sector, maar ook voor alle sectoren bij elkaar. De Frankelandgroep was eind vorig jaar dus niet alleen de Beste Werkgever in de zorg, maar de beste over de hele linie. En mogelijk eind dit jaar voor de tweede keer op rij.

Reacties
Bedrijven Alle bedrijven »


Altijd Up-to-date