Frankelandhuizen kampen met Coronabesmettingen

23-09-2020 Gezond Redactie


Laatste nieuws: Ook in Schiewaegh gaat een afdeling dicht nadat een medewerker een 'positieve' test heeft ondergaan. Een woordvoerder van Frankeland geeft aan dat afdeling LP3 (zie hieronder) vandaag of morgen weer open gaat.

SCHIEDAM - De Frankelandgroep kampt met verschillende verschillende gevallen van Coronabesmetting. Daarom zijn afdelingen van verschillende huizen gesloten of gesloten geweest.

Afgelopen zaterdag kwam het nieuws dat een medewerker van afdeling 5/7 van Frankeland in de Liduinastraat positief uit een Coronastest was gekomen. De afdeling is daarop gesloten. Gisteren en vandaag worden de bewoners en medewerkers van deze zorgafdeling getest. "Afhankelijk van de testuitslagen kunnen we verdere besluiten nemen over het weer openstellen van de zorgafdeling", aldus Frankeland.

Sinds gisteren is afdeling 2 van Frankeland weer open. Deze zorgafdeling was bijna een week gesloten vanwege een medewerker die postief was getest op het virus. Daarop zijn collega's en bewoners gecontroleerd; dat leverde nog een medewerker met een positieve test op. "Inmiddels is de gemiddelde incubatietijd voorbij en hebben bewoners en medewerkers van deze zorgafdeling gelukkig geen klachten ontwikkeld", zo meldt Frankeland. 
 
In Harg-Spaland is vorige week woensdag een medewerker positief getest. De bewoners en medewerkers van de bewust zorgafdeling 3 werden daarop getest, waaruit nog een besmetting naar voren kwam, van een personeelslid. Geen van de bewoners bleek het virus te hebben opgelopen. Sinds afgelopen zaterdag is daarop de afdeling weer opengesteld.

Vorige week maandag was een medewerker van afdeling LP2/3 van Frankeland positief getest. Na de test van de collega's en bewoners op de afdeling bleek een bewoner van etage LP3 ook positief getest, aldus Frankeland. Etage LP2 werd vrijdag weer opengesteld, etage LP3 bleef dicht.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date