Geen vrijwilligersfeest - wel geschenk

23-11-2016 Gezond Redactie

Senay Akdemir (rechts) en Marja Tentua van SVS

SCHIEDAM - Dit jaar geen vrijwilligersfeest in Schiedam. Servicepunt Vrijwilligers Schiedam (SVS) slaat een jaartje over, om volgend jaar maar liefst een week lang via verschillende evenementen de vrijwilligers in de stad te bedanken.

"Met het vrijwilligersfeest bereikten we zo'n zeshonderd mensen", aldus Senay Akdemir, coördinator van het servicepunt, vanmorgen voor de microfoon van Pop Up Tv. Zij wil graag meer van de mensen bereiken die zich vrijwillig voor allerlei initiatieven in de stad inzetten. Naar schatting zijn dat er zo'n twintigduizend. "Er wordt gedacht over het houden van meer evenementen, in één week. Dat is voor dit jaar nog niet gelukt, maar het is wel de bedoeling dat dit volgend jaar gaat gebeuren", aldus Akdemir. Dan komen er volgens haar een week lang verschillende evenementen, verspreid over de stad. "Denk bijvoorbeeld aan een bioscoopavond, een dancingdinner, bingo's in verschillende wijken en dineren bij kaarslicht."

Dit jaar krijgen de Schiedamse vrijwilligers, als dank voor hun inzet, een geschenk. Dat wordt uitgereikt aan de vrijwilligers die op 7 december - de nationale Dag van de Vrijwilliger - aanwezig zijn in het Stedelijk Museum, waar dan een receptie wordt gehouden. Wethouder Patricia van Aaken spreekt daar de mensen toe, er is de mogelijkheid van een rondleiding door het museum en het Vrijwilligersgeschenk wordt uitgedeeld. Voor deelname aan de receptie is aanmelden gewenst. Vrijwilligers die op de middag in het museum niet aanwezig zijn, kunnen hun geschenk later afhalen op het kantoor van SVS op de Hoogstraat.Gerelateerd