Genieten op de verwendag

09-11-2016 Gezond ROMY'S RUMOER

Het moest een 'verwendag' worden voor ouders en verzorgers van kinderen en jongeren die van hun ouders bijzondere aandacht vragen. En dat werd het, zo constateerde Romy die nieuwsgierig een dagje meedeed.

ROMY'S RUMOER – Gisteren ben ik naar een verwendag 'Meet the Parents' geweest, in wijkcentrum De Erker. Een dagje met gezelligheid en verwennerij voor mensen die daar nogal eens tekort aan komen. Dat kunnen ouders van zorgintensieve kinderen zijn, maar ook begeleiders, behandelaren en dergelijke. De verwendag was eigenlijk bedoeld voor ieder die het zorgintensieve kind een warm hart toedraagt!

De stichting Meet the Parents is medio 2014 gestart en opgericht door ouders van zorgintensieve kinderen. Die hebben een beperking, zoals PDD-NOS, ADHD, autisme of een verstandelijke beperking. Ik heb Jolanda Elzinga geïnterviewd, zij is mede-oprichter van de stichting.

Met de stichting willen Jolanda en haar medestanders de doelgroep een plek geven om samen te komen, informatie te vinden en ondersteuning te krijgen waar nodig en mogelijk. Ze organiseren themaochtenden en nodigen gastsprekers uit. Ze bieden ook ontspanning, 'even geen zorg', door middel van activiteiten zoals een brunch, een creatieve workshop, een jaarlijks uitje met de kinderen en dus de verwendag, die nu voor de tweede keer werd georganiseerd.

Ook willen de initiatiefnemers een plek bieden waar mensen gehoord worden. Een plek waar je als verzorger even jezelf mag zijn, kunt ontladen en je daarna ook weer opladen, zo vertelt Jolanda. Dat vindt ieder mens prettig, maar ouders van een kind met een beperking des te meer. Je hebt elkaar heel hard nodig, om die schouder, die hand, dat oor te zijn en net even dat zetje in de goede richting te kunnen geven in de zoektocht naar de beste zorg voor de kinderen.

We organiseren de verwendag in de Week van de Mantelzorg, zegt Jolanda. Normaal is er een koffieochtend, nu is het extra verwennen voor iedereen! Jolanda en de anderen doen dit vrijwillig en vol energie en met een lach en wat eigengemaakte producten, maar vooral afhankelijk van sponsoring en donaties. Wil je hierover meer weten, neem dan een kijkje op de site www.meettheparents.net. De Erker verzorgde de zaal voor niets en Minters stelt veel middelen ter beschikking om deze dag mogelijk te maken, vertelt Jolanda.

Op de verwendag kwamen ongeveer 75 mensen af. Het was een leuke en drukke dag van tien tot twee; een dag vol gezelligheid, verwennerij en ontspanning! Koffie met gebak en een lunch met soep en broodjes. Iedereen zat heel gezellig met elkaar te kletsen en er heerste een leuke sfeer. Er waren activiteiten, zoals workshops, een kledingverkoop, visagie en knutselen. Ik heb zelf een handmassage laten doen, dat was zo relaxt en lekker, ik werd er helemaal stil van. De muziek werd verzorgd door de vader van Jolanda, Wout van Diggelen. Er was genoeg ruimte om te dansen!

Er was ook een loterij met gesponsorde prijsen en de opbrengst voor de stichting. De fotograaf heeft leuke foto's van iedereen gemaakt; Zos Radio was er ook; gesprekken die zijn opgenomen kunnen beluisterd worden in het programma van Marco Donkersloot, vrijdagavond tussen acht en tien en zaterdagochtend tussen acht en tien.

Jolanda was heel tevreden hoe de dag verlopen was: iedereen was vrolijk! Na afloop kreeg iedereen een leuke kleine cyclaam mee naar huis. Ikzelf dank Jolanda en de andere deelnemers voor een hele leuke ochtend.

Bekijk de foto'sGerelateerd