Gerson Struik wint op Wetenschapsdag

18-04-2017 Gezond Redactie

ROTTERDAM - Voormalig Schiedammer Gerson Struik kreeg vrijdag op de Wetenschapsdag van Franciscus Gasthuis & Vlietland de prijs voor de beste voordracht uitgereikt.

De Wetenschapsdag werd voor de dertiende keer gehouden. Arts-assistenten presenteerden op de dag hun wetenschappelijk onderzoek. De beste prestaties werden door de raad van bestuur van het ziekenhuis beloond met een prijs.

Franciscus Gasthuis & Vlietland profileert zich als een zogenaamd 'topklinisch opleidingsziekenhuis'. Het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek is onderdeel van dat karakter - en het aantal publicaties groeit, aldus het ziekenhuis. Onderzoek kan een 'belangrijke bijdrage leveren aan zorgverbetering en kennisvergroting van artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in het ziekenhuis'. "De Franciscus Academie faciliteert en ondersteunt medewerkers en medisch-specialisten in het doen van opleidingen en wetenschappelijk onderzoek."

Gerson Struik won de prijs voor de beste voordracht. De geboren Schiedammer ging in Vlaardingen op school en woont momenteel in Rotterdam.Gerelateerd