Gevolgen besmettingen afgelopen tijd laten zich voelen

07-11-2020 Gezond Redactie


SCHIEDAM – Het aantal Coronabemettingen in Schiedam daalt, maar de gevolgen van besmetting in de afgelopen tijd laten zich in de stad voelen: er worden vijf nieuwe opnames in het ziekenhuis gemeld en een overlijden van een Schiedammer.

Het RIVM meldt vandaag 48 positieve Coronatests van Schiedammers afgelopen dag, tegen 81 gisteren. De dagen ervoor schommelde het aantal flink, met respectievelijk 68, 46, 71 en 89 besmettingen.

De stad blijft nog een dag koploper van het lijstje met Nederlandse gemeenten met relatief de meeste besmettingen, ook al daalde het aantal besmettingen per honderdduizend inwoners in de afgelopen week van 668 gisteren naar 628 vandaag. Vlaardingen was en blijft tweede.

Dat kan omdat in Nederland het aantal vastgestelde besmettingen daalt. Na een stijging gisteren is dat aantal vandaag weer onder dat van eergisten, met 6689 infecties.

In het ziekenhuis werden de afgelopen dag 248 mensen opgenomen, veel meer dan de honderdtachtig mensen van gisteren, toen er sprake was van een behoorlijke daling ten opzichte van de dag daarvoor. Er liggen nu 1782 mensen in het ziekenhuis vanwege Corona. Ruim zeshonderd van hen worden behandeld op de Intensive Care, waar sinds gisteren ook nog 37 nieuwe patiënten werden opgenomen. Minder mensen overleden de afgelopen dag Weer als gevolg van Coronabesmetting: 73. Gisteren waren dat er 118.Gerelateerd