Gratis reanimatietrainingen voor (sport)verenigingen

17-07-2018 Gezond Advertentie

Foto: Fonds Schiedam Vlaardingen e.o.

SCHIEDAM - Zo’n honderdtachtig vrijwilligers van in totaal dertien (sport)verenigingen hebben in het afgelopen jaar een gratis reanimatietraining gevolgd. De training werd aangeboden door het Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. in samenwerking met het Rode Kruis Nieuwe Waterweg-Noord.

“Regelmatig ontvangen wij aanvragen voor de aanschaf van AED’s. Wij vinden het belangrijk dat (sport)verenigingen een AED hebben en dat vrijwilligers hier ook mee overweg kunnen”, vertelt fonds-directeur John Massaar. “In samenwerking met het Rode Kruis bieden wij daarom alle (sport)verenigingen met een eigen accommodatie in de regio een gratis reanimatietraining aan”. 

Verenigingen die ook gebruik willen maken van dit aanbod, kunnen contact opnemen met het fonds via E: algemeen@fondssv.nl. Beschikt de vereniging over een eigen accommodatie en hangt er nog geen AED?  Via het fonds kan ook een aanvraag worden ingediend voor de aanschaf van een AED. Het fonds betaalt de helft van de aanschafkosten met een maximum tot € 1.000,-.Gerelateerd