Gratis tv-kijken in bedden Vlietland

06-08-2016 Gezond Redactie

Foto: Franciscus Gasthuis & Vlietland

SCHIEDAM – De onmogelijkheid om de Ziekenomroep Schiedam te beluisteren in het Franciscus Vlietland, heeft te maken met de installatie van nieuwe tv-toestellen in het ziekenhuis. Die klus duurt waarschijnlijk nog enkele weken. Dit bevestigt het ziekenhuis.

Het mooie van de nieuwe led-tv's is dat ze niet meer werken volgens het principe van het 'bestellen' om daarna tegen betaling te mogen kijken, maar 'gewoon' zijn aan te zetten zoals de televisie thuis. Gratis dus.

De meeste bedden in het Vlietlandziekenhuis worden uitgerust met een nieuwe tv. De installatie daarvan is momenteel afdeling voor afdeling gaande. Bij de laatste telling telde het Schiedamse hospitaal 358 bedden; bij het leeuwendeel daarvan wordt een nieuw toestel opgehangen. Mogelijk zullen alleen bedden met een bijzondere functie, waar rust essentieel is bijvoorbeeld, uitgezonderd worden van de vernieuwingsslag. Tegelijkertijd is tv een belangrijke bron van ontspanning voor patiënten, 'want je kan al niet zo veel doen als je in het ziekenhuis ligt', aldus een woordvoerder van het Franciscus.

De vernieuwingsslag is het gevolg van het feit dat het ziekenhuis in de vestigingen in Schiedam en Rotterdam 'één servicepakket wil aanbieden', aldus de woordvoerder. De tv's die worden verwijderd zijn geplaatst bij de nieuwbouw van het ziekenhuis, in 2008. De nieuwe led-schermen vergen een flinke investering, maar leveren ook kostenbesparingen op.

Om de Ziekenomroep Schiedam te kunnen beluisteren, zal deze functie moeten worden geïnstalleerd op de tv's, hetgeen binnenkort zal gebeuren. Hoe lang het plaatsen en installeren van de tv's nog zal duren, kon de woordvoerder niet zeggen.

Overigens: de ziekenomroep blijft te beluisteren via de frequentie 99.0 FM op het Schiedamse kabelnet en via www.zosradio.nl.Gerelateerd