Hamsterèèèèèèèèèèn!!!

14-03-2020 Gezond Erica Harreman


COLUMN - Vrijdag de 13e en de wereld, ja ook Schiedam, staat op z’n kop.

Het land ligt plat door het Coronavirus. De regering heeft geadviseerd om thuis te werken, zodat wij de verspreiding van het zeer besmettelijke virus tegen kunnen gaan. En ja…als je thuis moet blijven, dan het liefst met een goed gevulde voorraadkast.

Vrijdag was het op de wekelijkse markt van Schiedam redelijk druk. Misschien was dat omdat de gemeente Rotterdam alle markten al voor twee weken stil heeft gelegd en de mensen naar de gezellige Schiedamse mart zijn gekomen, of mensen wilden zoveel mogelijk spullen inkopen. Wie zal het zeggen?

Bij de kaasboer stond het dubbeldik met mensen die hun wekelijkse portie kaas kwamen halen en gelijk een extra portie geseald meenamen. Ja hoor, ik ook. Want in ons gezin is kaas één van de eerste levensbehoeften. Zonder kaasje ben je het haasje in deze tijd.

Bij de visboer was de gerookte zalm in de aanbieding en die ging als warme broodjes over de toonbank. De kippenboer had het in tijden nog niet zo druk gehad voor het middaguur.

Heel fijn dat heel Schiedam massaal zijn boodschappen op de markt deed. Helaas was dat wel de laatste keer in de maand maart. Ook de mart gaat voor twee weken ‘op slot’. Heel vervelend voor ons, maar een echte aderlating voor de marktkooplui. De volksgezondheid heeft prioriteit, alleen begrijp ik niet dat een markt op slot gaat en de supermarkten open mogen blijven. Dit virus overstijgt al ons gezonde verstand. Het is niet te bevatten.

Ook nog een bezoekje gewaagd aan de plaatselijke supermarkt. Druk, drukker, drukst op dit uur van de dag. De schappen met tomatensaus, rijst en wc-papier waren leeg! Helemaal leeg! Onbegrijpelijk dat dit in Schiedam en verder in het land gebeurt. Ik begrijp het niet.

Zelf een paar noodzakelijke boodschappen gedaan zoals krentenbollen, havermelk en drop.

En peren want het virus is er eenmaal en dat is kut met peren. Frikandelbroodjes heb ik ook massaal ingeslagen want het voortgezet onderwijs blijft open, dus is er een kans dat al die broodjes op zijn als ik toevallig na de middagpauze boodschappen doe. Net als chips en bier, want Netflixen met alleen een blokje kaas en een kopje thee, is not my cup of tea.

Mijn voorraadkast en vriezer zijn gevuld voor de komende dagen. Ben benieuwd met twee opgroeiende alles etende pubers in huis of ik morgen alweer naar de supermarkt moet om te hamsterèèèèèèèèèèèèèèèn!!!Gerelateerd